Erkend Bemiddelaar in Familiezaken , ouderschapsbemiddeling Psychologe , kindercoaches , waasland, Vrasene en Edegem.Bemiddeling , scheiding, alimentatie, ouderschapsplan, ouderbemiddeling, deskundigen onderzoek, vechtscheiding, advocaten, familierecht,Nancy Neetens, Carina Vergauwen, arbeidsbemiddeling, huisverkopen, uit elkaar, waasland bemiddelaars, famieliebemiddelaars, kosten bemiddeling, communicatie

Het Kleine Olifantje

Ondersteuning en begeleiding van jonge kinderen bij scheiding. (0-3 jaar)

Een scheiding of relatie breuk met zeer jonge kinderen vraagt een totaal andere ondersteuning.

Wij helpen de ouders om van gezamenlijk ouderschap naar gedeeld ouderschap te gaan waarin het kind centraal blijft staan.

Wij maken samen met de ouders het meegroei plan op. Zo blijven beide ouders nauw betrokken bij alle stappen die het kind gaat maken in deze belangrijke levensfase. 

Bij heel jonge kinderen zal 1 ouder vaak de verzorgende ouder zijn (waar het kind het meest is).

De andere ouder is dan vaak de bezoekende ouder. Hoe gaan jullie dit een plekje geven zodat papa of mama ook de gelegenheid krijgt om het kindje eens een badje te geven, of eens een wandeling te maken of het kindje op bezoek laten gaan bij de andere ouder?

Het vraagt heel veel doorzettingsvermogen van beide partijen om het kind altijd centraal te plaatsen. Invloeden van buitenaf komen zeker ook aan de orde, bv. een nieuwe partner. Hoe en wanneer vertellen wij het als ouders van ons kind aan elkaar en wanneer kan ik ons kind kennis laten maken met de nieuwe partner?


Het zijn normale vragen, maar heel wat ouders hebben er mee te kampen. Elke ouder wil het beste voor het kind. Zeker in deze jonge levensfase is het van groot belang dat het kind op jullie als ouders kan vertrouwen, dat jullie kindje zich veilig voelt bij beide ouders.

En dat elke ouder zijn kindje genoeg kan zien en er dagelijkse dingen kan mee doen om de hechtingsbanden stevig te maken.


Wij begeleiden jullie als ouders hierin met kennis en advies. Wij ondersteunen jullie bij zaken waar jullie het lastig mee hebben.

Wij zorgen voor een goede structuur waarin de zorg en de belangen van jullie kindje voorop staan.


Doel : Ons doel is om zo weinig mogelijk conflicten tussen jullie beiden te hebben, waarbij het kindje gebruikt wordt in een machtsstrijd. Uw kindje kan nog niet aangeven wat het nu zelf heel graag zou willen.


Locatie : Bij de ouders thuis


Aantal sessies : wordt besproken


Werkwijze: Intake met beide ouders. Bij een akkoord wordt het traject opgestart.


Contacteer ons vrijblijvend voor verdere informatie.

Contact

De Kleine Alpaca's: 4-6 jaar

De Dappere Dino's: 7-11 jaar

De TipToppers: 12-18 jaar