Erkend Bemiddelaar in Familiezaken , ouderschapsbemiddeling Psychologe , kindercoaches , waasland, Vrasene en Edegem.Bemiddeling , scheiding, alimentatie, ouderschapsplan, ouderbemiddeling, deskundigen onderzoek, vechtscheiding, advocaten, familierecht,Nancy Neetens, Carina Vergauwen, arbeidsbemiddeling, huisverkopen, uit elkaar, waasland bemiddelaars, famieliebemiddelaars, kosten bemiddeling, communicatie

De Kleine Alpaca's. 

Ondersteuning en begeleiding van jonge kinderen bij scheiding. (4-7 jaar)

Voor kinderen is een scheiding/relatiebreuk van hun ouders een onverwachte, overweldigende en ongewenste ervaring. Ook al doen ouders hun best de kinderen te ontzien, de scheiding leidt voor het kind onvermijdelijk tot grote veranderingen.


Wij bieden ondersteuning aan kind en ouder met ons ondersteuningsprogramma "De Kleine Alpaca's" op maat van de kinderen volgens hun leeftijd.

Aantal sessies: 8

1 x per week gedurende 60 minuten.

Het programma dat aan bod komt :

- het kind en zijn of haar gevoelens

- Leren omgaan en begrijpen van veranderingen in het gezin

- Leren omgaan met problemen

- Versterken van zelfvertrouwen

- Relaxatie en ademhalingsoefeningen

- Nazorg traject

- Ouderbesprekingen gedurende het hele traject 

Werkwijze

Er zijn 8 bijeenkomsten van 60 min. De professionele coaches zorgen voor een veilige omgeving waarin ieder kind zich veilig voelt om te praten over de situatie bij scheiding. Kinderen voelen zich meestal gesteund en gestimuleerd door de ervaring van andere kinderen die ook een scheiding hebben meegemaakt.

Doordat de kinderen onder professionele begeleiding over hun gevoelens en problemen praten, ontdekken de kinderen in de "Kleine Alpaca" groep dat ze er niet alleen voor staan.

Samen met de speciaal opgeleide coach oefenen ze heel concreet om stap voor stap goede oplossingen te vinden voor de problemen die ze tegenkomen.

De coaches werken veel met de groeps alpaca, een knuffel die de kinderen zal vertellen hoe hij omgaat met de scheiding van zijn eigen ouders en op welke wijze hij terug rust vindt in het gezin.

In de sessies besteden wij ook aandacht aan relaxatietechnieken die kinderen op een heel eenvoudige manier kunnen toepassen wanneer die nare gevoelens naar boven komen of voor het slapen gaan. Op deze manier creƫert jullie kind zijn rustmomenten.

Wat wij voor aanvang doen :

- Info momenten voor ouder(s) waarin wij het ondersteuningsprogramma verder toelichten.


Intake moment:

- Indien je je kind wil laten deelnemen volgt er een intake, waarin wij het noodzakelijke bespreken.


Ouders

Ouders worden nauw betrokken tijdens het traject door middelen van gesprekken, ouderavond, evaluatie en andere contact momenten.


Wachtlijst

- Gezien het groot aantal aanvragen en de kleine groepjes waarmee wij werken kan het zijn dat er een wachtlijst is. Wij werken in dat geval op volgorde van inschrijving.

Contact

Het Kleine Olifantje (0-3 jaar)

De Dappere Dino's (7-11 jaar)

De Tiptoppers (12-18 jaar)